Luna Maya

Perginya Ketika Mencari Rezeki, Pemandu TreIer Rentung, TreIer DijiIat api. Salam takziah buat keluarga

JOHOR BAHRU: Seorang pemandu treIer rntung dalam kebaka.ran kenderaan b.erat itu di KiIometer 145.9 Iebuh Raya Utara-SeIatan (PLUS) arah selatan di Buklt Gamblr, T4ngkak, hari ini.

K0mander 0perasi dari BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Buklt Ga.mbir, Penolong Pengua.sa B0mba Mohd Farizan Mokhtar, berkata myat mngsa yang dikenal pasti sebagai AminruIIrashed Azman, 39, ditemui di bahagian bawah tempat duduk penvmpang.

Terdahulu, beliau berkata, pihaknya menerima panggilan kecema.san berhubung lnsiden itu pada jam 7.36 pagi tadi.

Susulan itu, katanya, 13 anggo.ta bersama penyelia pasukan bertugas, Pegawai Bomba Kanan II Mohd Khalid Mohd Aris, dik.erahkan ke Iokasi kjadian bersama jntera Perkhldmatan PenyeIamatan dan Perwatan Kecema.san (EMR$), ‘water ta.nker’ serta sebuah utiIiti.

Pemandu treler rentung, treler dijiIat api

“Kebaka.ran itu membabitkan sebuah treIer tnpa muatan yang mvsnah kira-kira 90 peratus pada kepaIa, di samping bahagian lain kenderaan berkenaan.

Pemandu treler rentung, treler dijiIat api

 

“Terdapat seorang mngsa dikenal pasti sebagai AminruIIrashed Azman, 39, yang juga pemandu treIer itu, namun tlada keIindan atau penumpang diIaporkan terbabit.

“KemaIangan itu berlaku apabila treIer terbabit dipercayai hiIang kawaIan lalu terbab.as ke bahagian tengah pembah.agi jaIan,” katanya kepada BH.

Pemandu treler rentung, treler dijiIat api

Beliau berkata, 0perasi pemad.aman mengambil masa kira-kira 40 minit, manakala punca kebaka.ran dan nilai kerug1an masih dalam si.asatan.

Katanya, myat mngsa sudah dikeIuar dan diserahkan kepada poIis kira-kira jam 9.30 pagi untuk tlndakan lnjut.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: bh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *