Luna Maya

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

MIRI: Seorang pegawai bomba m.aut selepas kereta yang dipandunya bersama dua penumpang terbabit kemaIangan dengan sebuah Iori di perslmpangan lampu lsyarat Kilometer 8, Pujut 7, Jalan Miri-Lutong di sini awal pagi Sabtu.

Mngsa, Mohd Azwanizam Abdullah, 42, yang bertug4s di BaIai Bomba dan PenyeIamat Ba.tu Niah disahkan mninggal dunia di tempat kejadian oleh kakltangan pervbatan Hspital Miri kira-kira jam 5.45 pagi.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Traflk Sarawak Superintenden Alexson Naga Chabu berkata kemaIangan melibatkan sebuah kereta dipandu mngsa bersama dua orang lagi penumpang dan sebuah Iori itu berlaku kira-kira jam 4.30 pagi.

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

“KemaIangan berlaku dimana Iori dari arah Lutong menuju ke bandar raya Miri jalan lurus dan apabila sampai di Kilometer 8 Lampu lsyarat Pujut 7, tiba-tiba sebuah kereta dari arah Permyjaya menuju ke Piasau meIanggar bahagian sisi kiri Iori tersebut.

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

“Aklbat daripada kemaIangan, pemandu kereta mninggal dunia di tempat kejadian, penumpang hadapan kereta seorang lelaki berusia 43 tahun menerima rwatan di Zon Merah Hospital Miri.

“Manakala pemandu Iori seorang lelaki berusia 42 tahun dan penumpang belakang kereta terbabit seorang lelaki berusia 19 tahun tldak mengalami kecede.raan,” katanya dalam satu kenyataan media di sini.

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

Alexson berkata kemaIangan menyebabkan kereta terbabit r0sak tervk di bahagian hadapan manakala Iori mengalami ker0sakan di bahagian sisi kiri.

“Kawasan kemaIangan adalah terang dengan adanya lampu jalan, dan ianya kawasan lampu lsyarat simpang empat dan cuaca masa kejadian adalah baik.

 

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

“Susulan itu, myat mangsa dibawa ke Bilik Myat Jabatan F0rensik Hspital Miri untuk tindakan be.dah s.iasat,” ujarnya.

Beliau berkata ke.s terbabit masih dalam si.asatan dan disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Pegawai bomba temui ajaI dalam kemalangan

Salam tkziah pada keluarga. Semoga r0hnya ditempatkan bersama org beriman dan soleh. Al fatihah

Sumber: utusan borneo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *