Luna Maya

“Tunggu biy di sana ye sayang” – Luahan sebak suami mangsa kemaIangan maut menyentuh hati

Kuala Terengganu: “6 tahun kita nak ke jinjang pelamin, 6 bulan lebih kita sah suami isteri. Terima kasih syg sbb sudi jadi isteri biy yang baik sampai akhir hyat syg, syg tepati janji syg nk jaga biy sampai akhir hyat syg..”

RAKAMAN VIDEO KEJADIAN DI BAWAH SEKALI

Itulah Iuahan seorang suami yang dikenali sebagai Jeff Hanafi mengenangkan pmerg1an arwh isteri yang tercinta apabila mninggaI dunia dalam kemaIangan di Kuala Nerus semalam.

Dalam kejadian jam 1.25 petang itu, pemandu Proton Waja dan Honda Civic iaitu Mohammad Faiz Azmi Harun, 31, dan Annur Izatul Dawiah Mohd. Razali, 24, mninggaI dunia di lokasi.

Lebih memiIukan arwh Annur Izatul baru sahaja bernikah 6 bulan lepas dan selesai mengadakan majlis resepsi persandingannya bulan lepas. Arwh juga dikhbarkan sedang mengndungkan anak sulungnya.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatku asaan Trafik (JSPT) negeri, Superintenden Ismail Man berkata, nhas dipercayai berlaku apabila kereta dipandu Mohammad Faiz dari arah Jambatan Sultan Mahmud tiba-tiba hiIang kawaIan sebelum meIanggar pembahagi jalan dan masuk ke laluan bertntangan.

Katanya, mngsa kemudian mermpuh dua lagi kenderaan lain iaitu Perodua Viva yang dinaiki dua penumpang di samping Honda Civic.

“Akibat peIanggaran itu, kereta Mohammad Faiz tercmpak ke kawasan se.mak di seberang jalan manakala pemandu Perodua Viva tldak mengalami kecede raan, namun penumpangnya dibawa ke Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk rwatan,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Ismail, myat Mohammad Faiz dan Annur Izatul Dawiah kemudian dihantar ke Unit F0rensik HSNZ untuk tindakan lanjut.

Suami arwh juga turut mend0akan agar isterinya ditempatkan dikalangan orang yang soleh.

Semoga syg berada di kalangan org2 beriman dan berjaya di dalam syurga.. Tunggu biy di sana ye syg.. Begitu cepat syg tggal biy di dunia ni,su sah biy nk trima knytaan ni syg, biy tak kuat syg, biy rindu syg.. Biy redha ats pemerg1an syg.

Biy hrap biy diberi kekuatan untuk hadap1 semua ni.. Syg sentiasa di dlam doa biy..Al fatihah.

Pagi ni biy datang jumpe syg, esok biy dtang lagi ye syg… Tenang lah di sane wahai isteri TerCinta Eyzaraa Yumna ..Amin2 ya rabba alamin.

Tonton Video:

 

 

Sumber: hm, jeff hanafi

Leave a Reply

Your email address will not be published.