Luna Maya

Gadis muda menemui ajaI ketika main funfair akibat trckik muntah sendiri

Keterujaan seorang gadis ketika menaiki permainan di sebuah taman tema bertukar tragedi apabila dia dilaporkan meninggal dunia akibat ‘tersedak’ muntah. Difahamkan, kejadian tersebut berlaku di daerah Avcilar, Turki, Istanbul.

Menerusi laporan yang dipetik daripada Daily Star, gadis muda dikenali sebagai Zeynep Guynay, berusia 19 tahun dikatakan ‘tersedak’ muntahnya sendiri ketika menaiki sebuah permainan yang dipanggil Kamikaze. Difahamkan, mangsa muntah ketika menaiki Kamikaze yang secara tidak langsung menyebabkan saluran pernafasannya ‘tersekat’ sebelum disahkan meninggal dunia.

Keluarganya mendakwa melihat mangsa yang berada dalam keadaaan ‘tekanan’ dan berulang kali meminta pengendali permainan tersebut untuk menghentikannya namun, permintaannya sama sekali tidak diendahkan. Selepas gadis itu turun daripada permainan itu, bapa saudaranya cuba menampar dua hingga tiga kali dengan harapan anak saudaranya akan sedar.

Susulan daripada itu, gadis ini dibawa ke hospital dengan ambulans sebelum disahkan meninggal dunia sejurus tiba. Kini, pihak keluarga bercadang untuk mengambil tindakan bagi menuntut keadilan atas kematian gadis muda itu dan membuat laporan polis.

Sumber: Daily Star via Ohbulan

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *