Luna Maya

Bapa Did4kwa R0gol Anak Sulung Per3mpuannya, M4ngsa Dijadikan H4mba S3ks Sej4k Berumur 7 Tahun

MELAKA: Seorang bapa anak lima didakwa di Mahkamah Sesyen di sini atas pertuduhan mero gol dan melakukan se ks luar tabii terhadap anak sulung perempuannya, bulan lalu.

Tertuduh berusia 39 tahun itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah sebaik sahaja dua pertudvhan dibacakan oleh jurubahasa secara berasingan di hadapan Hakim Nariman Badruddin.

Mengikut pertvduhan pertama, tertuduh did4kwa dengan seng aja melakukan persetub uhan terhadap anak kandung per3mpuannya berusia 18 tahun dua bulan.

Tindakan itu dilakukan tertuduh kira-kira pukul 1 pagi di sebuah rumah di Bemban, Jasin pada 23 Mei lalu.

Sabit kes4lahan tertuduh boleh dikenakan hukuman penj4ra tidak kurang 10 tahun dan tidak melebihi 30 tahun serta s3batan mengikut Sek syen 376 B Kanun Kesek saan.

Tertuduh juga didakwa telah melakukan persetvbuhan yang bertentangan dengan aturan tabii terhadap mangsa sama, pada waktu, tempat serta tarikh yang sama.

Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 377 B Kanun Keseks aan yang memperuntukkan huku man penjara sehingga 20 tahun dan sebatan.

Difahamkan, mang sa telah dijadikan h4mba s3ks oleh tertud uh sejak dia berusia tujuh tahun, namun hanya tampil membuat lap oran polis pada bulan lalu.

Terdahulu, pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Mohd. Nabilalif Mohd. Rosli tidak menawarkan sebarang jaminan dengan mengambil kira fakt or keselama tan mangsa yang merupakan anak kand ung tertuduh.

Beliau bagaimanapun mencadangkan jaminan sebanyak RM30,000 bagi kedua-dua pertuduhan sekiranya mahkamah ingin menggunakan budi bicara.

Tertuduh yang tidak diwakili peguam bagaimanapun merayu jaminan rendah diberikan dengan alasan tidak bekerja dan hanya berg4ntung kepada ister inya yang mencari rezeki sebagai tukang bersih surau, selain bantuan agensi kerajaan diterimanya.

Selepas menden gar rayuan kedua pihak, mahkamah kemudian membe narkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM14,000 berserta syarat tambahan tidak boleh berkomunikasi atau mendekati mang sa sehingga kes selesai.

Nariman turut menetapkan tarikh 26 Julai depan sebagai sebutan semula dan ser ahan dokumen kes.

Sumber: Utusan online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *