Luna Maya

lstri pelakon kerdil Badrol Shah selamat dikebumikan, beliau dedah perbualan terakhir dengan doktor

Kuala Lumpur: “Kami semua sudah reda dan bersedia dengan segala kemungkinan,” kata pelakon Badrol Shah atau Bad mengulas pemergian isterinya, Farah Shila Mazlan yang disahkan mening.gal dunia di H.ospital Kuala Lumpur (HKL), di sini, pada jam 8.15 pagi, hari ini.

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang turut berkongsi berita kem.atian isterinya menerusi hantaran di Instagram badrolshahmanan yang setakat ini sudah menerima lebih seribu tanda dan ucapan takziah daripada rakan-rakan artis.

“Isteri saya baru menghembuskan nafas terakhir di HKL selepas 45 hari bert.arung C0vid 19,” katanya. Bad berkata, dia masih berada di HKL untuk proses peng.ecaman j.enazah dan belum pasti masa dan lokasi j.enazah isterinya akan dikebumikan.

lstri pelakon kerdil Badrol Shah selamat dikebumikan, beliau dedah perbualan terakhir dengan doktor

Terdahulu, berita kema.tian Farah Shila mencetuskan kekecohan apabila Bad menerusi media sosialnya memaklumkan isterinya disahkan mening.gal dunia pada 10 Ogos.

Bagaimanapun, pada hari sama dia tampil membetulkan keadaan apabila memberitahu berlaku salah faham dalam perkara ini.

Bad menerusi kenyataannya berkata, dia dimaklumkan bahawa isterinya sudah mening.gal dunia sebelum berkongsi berita itu di media sosial kerana itu cara untuk memaklumkan kepada kenalan-kenalannya.

lstri pelakon kerdil Badrol Shah selamat dikebumikan, beliau dedah perbualan terakhir dengan doktor

“Jadi, andai kata ada sesiapa yang mengenalinya atau ada h.utang piutang yang belum dilunaskan, mereka akan dapat tahu berita ini. Tapi, apabila malam semalam seorang doktor menghubungi dan maklumkan isteri saya sedang n.azak, saya sendiri jadi keliru dan sudah berlaku s.alah faham,” katanya.

Dia mengakui t.rauma dengan apa yang berlaku. “Ada yang cakap saya me.nipu dan meraih s.impati. Bukan itu niat saya. Saya jadi t.akut sampai sekarang pun saya masih menggeletar.

“Saya hanya sampaikan apa yang dimaklumkan oleh pihak h.ospital kepada saya. Setiap kali dihubungi, doktor juga berbeza-beza,” katanya.

Allahyarham Farah yang juga guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat mening.gal dunia selepas 45 hari bertarung dengan C0vid 19.

Saya Kena Kuat

J.enazah Allahyarham Farah Shila Mazlan, isteri kepada pelakon Badrol Shah atau Bad selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Raudhatul Sakinah, Taman Selasih, Batu Caves, di sini, selepas solat Maghrib, hari ini.

lstri pelakon kerdil Badrol Shah selamat dikebumikan, beliau dedah perbualan terakhir dengan doktor

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang menerusi sesi langsung di Facebook bersyukur apabila pihak h.ospital dan pengurusan j.enazah memberikan kebenaran pengebumian pada hari ini.

“Arwah isteri berada di wad selama 45 hari dan hari ini genap 25 hari ditidurkan dan kini pergi buat selama-lamanya. Kami semua reda. Mudah-mudahan dia ditempatkan bersama para syuhada. Insya-Allah,” katanya.

“Saya tak tahu nak cakap apa. Saya kena kuat hadapi ujian Allah SWT ini. Anak-anak semua menangis dan sentiasa tengok gambar ibu mereka. Anak paling kecil berusia dua tahun sudah kehilangan ibunya. “Saya ada empat anak dan semuanya perempuan. Insya-Allah saya kuat. Mudah-mudahan Allah akan beri kekuatan. Saya akan pikul tanggungjawab membesarkan anak-anak kami.

“Allah sedang menguji saya adakah saya boleh atau tidak menghadapinya. Saya sudah sedia dengan segala kemungkinan apabila selepas Isyak malam tadi doktor hubungi saya beritahu bila-bila masa saja isteri akan pergi,” katanya.

Kredit : HM/FB

Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *