Luna Maya

Video: “Pembaca Berita” tak bertauliah ini mengulas ttg perhiimpunan semalam smpai buat netizen tergamam dan terbaahak

Kuala Lumpur: Tindakan sebahagian individu yang menyertai perhimpunan ‘Keluar dan #Lawan yang keluar barisan.

Ia berlaku ketika berarak dari Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Masjid Jamek menuju ke Dataran Merdeka, di sini, menyebabkan berlaku kekecohan.

Mereka juga dilihat bertindak agresif apabila dilihat melompat semasa melaungkan slogan ‘hidup rakyat’.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH

Tindakan itu menyebabkan perarakan berkenaan terhenti seketika selepas pihak polis membuat teguran supaya mereka menjaga penjarakan fizikal.

Sebaik memasuki barisan semula, kumpulan berkenaan meneruskan perarakan menuju ke Dataran Merdeka.

Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan. Gempar! Seorang Pelakon Popular Dikesan Menyertai Perhimpunan #Iawan Dan Merupakan.

Sementara itu, Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Azmi Abu Kassim serta Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah turut dilihat berada di lokasi perarakan.

Penganjur Akan Dipanggil

Penganjur dan peserta perhimpunan ‘Keluar dan #Lawan di Dataran Merdeka di sini, hari ini, akan dipanggil polis untuk diambil keterangan dalam masa terdekat.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya akan mengambil tindakan susulan terhadap pihak terbabit.

“Sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), sebarang perhimpunan dalam apa jua maksud walaupun secara aman tidak dibenarkan.

“Tindakan itu sekali gus melanggar arahan PKP. Susulan itu, tindakan akan diambil selepas ini termasuk memanggil penganjur serta semua pihak yang terbabit,”

Katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di sini, hari ini. -Harian metro

Tular Video Perhimpunan semalam yang diulas oleh “pembaca berita” tak bertauliah.

Video tersebut yang dimuat naik oleh Jagat Temiang di facebook telah mendapat perhatian netizen. Setakat artikel ini ditulis, video itu sudah pun dikongsi oleh warganet sebanyak 9.4 ribu share.

Tonton Video di bawah, untuk tontom video penuh anda boleh KLIK SINI

 

Sumber Jagat Temiang

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *