Luna Maya

Belum selesai hal budak2, geng wanita Rohingya pula ketuk pintu rumah minta duit

Minggu ini tular cerita berkenaan budak-budak Rohingya yang bertindak kasar ketika meminta duit di persimpangan jalan. Tindakannya yang mengetuk kereta dan membuat muka biadap berjaya dirakam sehingga menjadi perbualan di media sosial.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Walau bagaimanapun, khabarnya kanak-kanak tersebut sudah dikutip oleh pihak berkuasa susulan menerima banyak rungutan daripada orang awam.

Menurut wanita itu lagi, kejadian berlaku di rumahnya di Terengganu dan dapat dilihat kelibat dua orang wanita yang menunggu di depan pintu rumah untuk meminta sedekah.

Tindakan seperti itu pastinya membuatakan tuan rumah berasa tidsak selesa sehingga dia memuat naik video dengan bertanyakan sama ada tindakan yang dilakukan oleh kaum wanita Rohingya itu adakah salah satu cara mereka mendapatkan duit.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet mengakui berasa risau melihat situasi berkenaan lebih-lebih lagi jika tiada ketua keluarga di rumah.

Ada juga diantara mereka berkongsi kejadian yang sama dialami dan mengakui berasa bimbang dengan keselamatan sendiri andai mereka mula bertindak agresif jika permintaan tidak dilayan.

Tonton Video:

Tonton Video Asal: SILA KLIK SINI

Sumber: Ohmymedia,TikTok @idaaleesa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *