Luna Maya

‘Silap saya Iancang chat dengan bini orang camtu’ – Ielaki tampil mohon maaf, sedar akan kesilapannya

Sejak semalam, kecoh di media sosial apabila seorang pengguna Facebook, Miyo Putra memuat naik sebuah posting mendakwa seorang wanita yang juga isteri orang diganggu oleh seorang lelaki dikenali sebagai A.

Menerusi posting itu, Miyo berkongsi satu tangkap layar memaparkan ‘Direct Message’ (DM) lelaki tersebut yang dihantar kepada mangsa di Instagram meminta pertolongan bagi mendapatkan semula akaun aplikasi WeChat miliknya.

Kecoh Ielaki didakwa kacau bini orang, ‘meroyan’ bila ditegur suami mangsa

Meskipun mangsa tidak membalasnya, lelaki berkenaan kemudian didakwa cuba untuk melakukan gangguan seksual dengan mengatakan wanita itu semakin ‘mantap’ selepas melahirkan anak.

Tidak berdiam diri, suami kepada mangsa dipercayai cuba meminta penjelasan daripada lelaki terbabit menerusi DM sebelum berlaku ‘perang mulut’ gaya samseng antara kedua-dua pihak.

Kecoh Ielaki didakwa kacau bini orang, ‘meroyan’ bila ditegur suami mangsa

Berdasarkan tangkap layar lain yang dikongsi, suami mangsa meminta lelaki itu berfikir terlebih dahulu sebelum bertindak melakukan sesuatu apatah lagi terhadap wanita yang sudah mendirikan rumah tangga.

Bagi A pula, dia menganggap mesej dihantar itu sekadar ‘mengusik’ selain menyatakan dirinya sudah mengenali wanita terbabit lebih lama berbanding si suami.

Kecoh Ielaki didakwa kacau bini orang, ‘meroyan’ bila ditegur suami mangsa

Posting berkenaan dikongsi semula sebanyak 13,000 kali dan menerima 10,000 komen dalam kalangan warganet yang memberikan pelbagai reaksi terhadap pendedahan terbabit.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan apakah hubungan antara Miyo (kemungkinan suami) dan mangsa sehingga mendedahkan kisah tersebut sebegitu rupa.

Susulan tular posting di Facebook yang mendakwa seorang lelaki melakukan gangguan seksual terhadap isteri orang, lelaki berkenaan tampil memohon maaf di atas kesilapannya.

Lelaki yang dikenali sebagai Miezan itu memohon maaf dan sedar akan perbuatannya itu salah serta memohon orang ramai tidak lagi memperbesarkan hal itu.

“Aku nak minta maaf atas perkara viral yang berlaku sekarang ini. Aku mengaku ini semua memang salah aku kerana mengganggu isteri orang. Aku harap semua jangan memperbesarkan lagi hal ini dan sekali lagi aku betul-betul minta maaf,” katanya.

Miezan bagaimanapun kesal dengan tindakan pihak berkenaan yang didakwa sengaja mengaibkannya dengan tidak menunjukkan perbualan penuh mereka.

“Memang silap saya sebab lancang chat dengan bini orang macam tu. Tapi tolong beritahu dekat owner kalau nak aibkan saya pun bagilah screenshot chat penuh, baru orang tahu cerita penuh.

“Jangan post screenshot chat yang tak bersih dan yang nampak kesilapan saya je. Macam ni macam tak cantiklah. Takut baik-baik nak buka aib saya, jadi sebarkan fitnah pula.

“Apa-apa pun, lancang-lancang mulut saya dekat bini dia tu, saya ada minta maaf juga tetapi dia cut part chat yang saya minta maaf tu,” ujarnya yang turut memaklumkan sudah membuat laporan polis.

Tindakan netizen yang mengaitkan keluarga terutama ibu bapanya juga membuatkan Miezan kesal dan malu. Rumah keluarganya turut didatangi beberapa individu yang tidak dikenali ekoran posting viral tersebut.

“Sekarang ni benda pun orang tua saya yang tiada kaitan, orang babikan dan rumah saya pun telah didatangi beberapa remaja atas isu saya yang viral ini. Jadi, tak sedaplah kan,” ujarnya.

Di akhir kenyataannya, Miezan berterima kasih kepada mana-mana pihak yang ‘membantu’ mengaibkan dia.

Sumber: Ohmymedia, TheReporter, Facebook Miyo Putra

Leave a Reply

Your email address will not be published.