Luna Maya

Terasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSV

“Maruah Kena Jaga…”- Putus Asa Kahwin Vida? Ini Kata2 Iqbal

Usahawan muda, Iqbal Zulkefli memaklumkan dia tidak akan lagi mem4ksa jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV), mendirikan rumah tangga dengannya.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Kata Iqbal kepvtusan itu dibuat demi menjaga maruah dirinya yang selama ini dilihat telah lama mengimpikan perkahwinan bersama Vida.

“Saya memohon maaf atas vir4l yang berleretan tentang hubungan saya dengan DSV.

Saya mengambil keputusan untuk tidak lagi berkeras mahu menjadikan DSV sebagai isteri, seandainya beliau masih tidak menuju ke arah itu.

“Saya perlu hormati perasaan Cik B dan Kacak. Harus menjaga maruah diri saya yang bertahun-tahun memperjuangkan untuk bernikah,” katanya.

Iqbal menjelaskan perkara tersebut di akaun Instagram (IG) Story miliknya.

Terasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSV

Pun begitu, Iqbal yang juga bekas pembantu peribadi Vida pada tahun 2016 itu sekali lagi mengingatkan kisah percintaannya bukan tujuan marketing.

“Demi Allah, ini bukan marketing semata-mata meskipun benar beliau ada selitkan promosi produk dan saya beritahu DSV, jika saya lebih dikenali saya mahu bantu naikkan sales syarikatnya.

Bagaimana pun, Iqbal memberitahu dia masih menyayangi Vida dan reda jika mereka tiada jodoh.

Terasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSV

“Saya tetap menyayangi beliau seperti biasa. Saya reda jika kami tiada jodoh. Saya fikir ini bukan terlalu awal saya mengalah. Setiap waktu saya serius katakana bahawa saya mahu berkahwin.

“Saya banyak perjuangkan hvbungan ini, namun saya risau cinta beliau tidak seteguh seperti pengorbanan saya.

“Saya risau disaat saya sakit dan jatuh adakah beliau sanggup ada bersama saya,” luahnya lagi.

Kisah hvbungan cinta Iqbal dan Vida hangat diperkatakan sejak kurang sebulan lalu namun perkahwinan mereka dihalang oleh anak sulung jutawan kosmetik itu iaitu Cik B yang berkeras tidak bersetuju.

Semalam, Cik B sekali lagi mencurri perhatian ntizen apabila tak sngaja tinggikan suara kepada lbunya.

Ia susulan hasrat Ahmad Iqbal Zulkefli untuk menjadi bapa tlri baru. Ia tercetus tatkala kebetuIan join sekali Datuk Seri Vida (DSV) berslaran di IG Live malam tadi.

Perkara tersebut terctus apabila Iqbal tinggaIkan rspon k0non tidak kisah dipanggiI ‘bro’ oleh anak-anak DSV selepas berkahwln, asalkan dapat mereaIisasikan hajatnya tersebut.

Mskipun cuba ditnangkan, tetapi Cik B seolah-olah tercbar dan brang terhadap ayat berknaan.

Justeru, dia tetap mngaskan kepada lbunya bahawa enggan menyakslkan perkahwinan itu berlangsung.

Bukan seIflsh tapi nak terbaik untuk mama…nak krangkan lagi kasih sayang kat Cik B?

Sambil bertntang mata, peIntun lagu ‘Tolonglah’ itu akhirnya meIuahkan bahawa pendlriannya itu bukanlah gara-gara pentingkan dlri.

Sebaliknya, ia adalah untuk kebaikan ibunya juga. Cik B turut kurang berstuju jika DSV berikan kasih sayang kepada ‘orang Iuar’ yang dikenali hanya untuk tempoh slngkat, berbanding anak-anak sendiri sejak Ihir lagi.

Dia maIah suarakan keblmbangan sekiranya siIaturahim keluarga rnggang dengan kehadlran Iqbal, sebelum beredar dari IG Live tersebut.

Kesian Cik B, kena stabiIkan em0si dia dulu…tapi ibunya juga brhak bhagia

Rntetan perlstiwa itu, ruangan k0men dipnuhi dengan pelbagai reaksl ntlzen.

Tatkala ada yang berslmpati serta memhami Iuahan lsi hati Cik B, nmun tak kurang juga yang srankan DSV teruskan perkahwlnan Disember nanti.

Ujar mereka, remaja tersbut belum matang lagi untuk 100% mengtahui soaI clnta dan kaslh sayang.

“ibunya juga berhak bahagia..”

Terasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSV

‘Isthikharah jalan terbaik dato..’

Terasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSVTerasa dgn Kelakuan ‘Tidak Sopan’ Cik B, Akhirnya lqbal Buat keputusan Putus dgn DSV

Video:

 

 

 

Sumber : IG datoserivida / Utube / Eratv

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *