Luna Maya

Enggan Teruskan Hubungan Bersama Suami Orang, Gadis ‘MIecur’ SIps Dibakar Hidup² Oleh Kekasih Gelap

Gambar Sbagai Hiasan

Malang nasib yang menimpa seorang gadis, Diana Ningsih, 24, dari negara jiran, Indonesia selepas dipercayai dibakar oleh kekasihnya sendiri berikutan memutuskan hubungan tersebut.

Menerusi laporan media tempatan, mangsa didakwa telah dibakar oleh seorang anggota polis sehingga mengalami 80 peratus luka melecur di seluruh badan dan perlu mendapatkan rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU). Difahamkan, insiden tersebut berlaku pada jam 10 malam, Khamis yang lalu di rumah sewa milik kawannya.

Saya telefon DN, (saya tanya) dia dah tidur ke belum, sebab (saya nak) minta dia teman isi token. Sebab saya fikir (elektrik padam sebab) token habis. DN jawab dia belum belum tidur, jadi kami keluar.

Penjenayah masuk terus siram DN menggunakan petrol yang dibawa dalam botol, dia menjerit mahu membakar DN itu.

Perbuatan suspek mengundang padah berikutan percikan api menyambar tubuh badan Diana yang telah disiram minyak. Bukan itu sahaja, terdapat individu yang cuba menghalang tindakan suspek namun dia sama sekali tidak menghiraukannya.

Ujar Ketua Unit Siasatan Jenayah Polis Muara Enim, AKP Widhi Andhika Darma pihaknya masih menjalankan siasat dan masih menunggu maklumat daripada mangsa dan suspek.

Sumber: Ohbulan,Tribun News

Leave a Reply

Your email address will not be published.