Luna Maya

Tular rakaman polis trafik ‘sambut’ geng motosikal di Pulau Langkawi

Keseronokan geng motosikal Yamaha RXZ yang dianggap sebagai motosikal kelas atasan bagi menyambut tahun baru di Pulau Langkawi nampaknya tertangguh.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi video berdurasi tiga minit yang dikongsi di lamn Facebook Yamaha Army memaparkan ratusan penunggang motosikal ditahan polis trafik sebaik sahaja tiba di jeti pulau tersebut.

Difahamkan penunggang-penunggang motosikal itu bergerak secara konvoi dari beberapa buah negeri bagi menyambut tahun baru.

Tinjauan Kosmo! di ruang komen mendapati rata-rata pengguna terkejut dengan operasi itu selain menyifatkan ia wajar dilakukan kerana terlalu ramai penunggang motosikal masuk ke pulau tersebut menjelang tahun baru.

“Dengarnya 600 biji masuk, lagi 600 biji sampai petang ini. Kami penduduk dan team biker Langkawi alu-alukan ketibaan kawan bikers dari negeri naik, cuma ada segelintir yang buat ramai orang sini menyampah. Jalan sini kena banyak hati-hati sebab ramai keluarga bercuti juga,” kata Baderol.

“Motosikal RM50,000 hingga RM100,000, tak ada masalah bayar saman setakat RM1,000,” kata Ahmad Mustakim.

“Nak pergi konvoi itu kalau motosikal cukup sifat polis takkan kacau punya,” kata Pit.

“Ini mesti ada yang report. Mungkin ada yang buat huru-hara yang mendatangkan ketidakselesaan kepada penduduk. Maklumlah dalam ramai-ramai mesti ada yang suka tunjuk kehebatan masing-masing,” kata Zam.

Sehingga kini, video tersebut mendapat lebih 200,000 tontonan dan 1,300 komen.

Tonton Video:

 

 

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Sumber : Kosmo

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published.