Luna Maya

McDonald’s Di China Gantikan Kerusi Dengan ‘BasikaI’, Galak PeIanggan Berkayuh Bakar Kalori Sambil Makan

Rangkaian restoran McDonald’s di China kini menggantikan kerusi dengan basikal bagi menggalakkan pengguna bersenam, kongsi Oddity Central.

RAKAMAN VIDEO KAYUHAN ‘BASIKAL’ DI BAWAH SEKALI

Menurut laman itu, basikal diperbuat daripada plastik kitar semula itu bukan sahaja untuk membantu pelanggan membakar kalori, malah ia boleh menjana elektrik untuk mengecas telefon pintar.

“Haha..tak beragak la idea diorang ni..kita makan kena duduk elok2, elakkan makan sambil berjln, berdiri melainkn dh xde tempat nk duduk, perut lapat.. perut dh bunyi..tapi camne nk fokus makan jika kaki kayuh basikal?,dh la termengah penat, nk kunyah makanan lagi” kata Raniya

“Buat dekat malaysia mula lah yang lapar perhatian,hipster, instafamous muntah muntah dekat situ…” – Azrin

“Ok la. Geng2 basikal mesti suka cara ini. Boleh kuatkan otot2 kaki bila berkayuh di jalan nanti..” – Fadzal

“Susah budak sekolah nk buat homework” – Zaki

“China memang negara berbasikal dan motor elektrik. Dia org dah biasa naik basikal. Siapa pakai motor berkuasa petrol atau kereta, kira org kaya. Petrol mahal.itu x kira tax lagi.” – Helang

Tonton Video:

 

 

Sumber:Siakap keli dan Oddity Central

Leave a Reply

Your email address will not be published.