Luna Maya

Sayu, tangisan seorang lbu dari bilik mayat pada lewat malam

Larut malam seorang ibu Melayu call saya,baby baru mennggal dunia.. bayangkan kesedlhan beliau.. selepas bertarvng 15 hari di IJN dan akhir nya redha kerana Allah lebih sayang baby…. maka beliau dan suami nak balik ke Utara…. poket pula kosong…

Bayangkan keperltan mak dan ayah baby… dalam kegelapan di bilik myat IJN… mereka ptah semangat…

mereka tak tahu mana nak cari van jenazh… tak kan nak minta van jenazh dan nak hvtang pula…. nak makan duit pun tak ada… semua seolah olah dunia gelap…

Aku terus berdoa akan keselamatan dan di mudahkan mereka pulang… semoga jasd baby dapat di sempurnakan dengan baik dan cepat…. sudah tengah malam ….

kamu orang telah di buai mimpi dalam kelenaan mu… aku tersenyum seorang diri… aku tahu ibu dan ayah ibu mesti terkejvt kerana semua di mudahkan… anak anak buah saya dari Team Amal Hery pun ambil jenazh dan bawa pulang.

Saya tersenyum dan cuci kaki… untuk tidur… lena… kerana aku faham… aku juga akan pulang… tetapi sebelum aku pulang… biarlah aku uruskan yang pulang sebelum ku…

tak kira apa kavm, apa agama… kerana aku yakin… tuhan sayang mana mereka yang membantu pada orang yang dalam kesusahan…

Minta maaf .. aku tulis panjang kali ini… biarlah aku dan kamu orang jadi lah manusia yang bermanfaat kepada mereka yang lain…. Semoga apabila kita sudah bertukar status menjadi mendlang atau arwh… jsad kita di permudahkan….

Salam takziah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arwah. Semoga tabah menghadapi dugaan ini. Alfatihah..

Sumber Mediaportal

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published.