Luna Maya

Alfatihah.. Dua beradik, Najihah dan Najidah meninggal dunia dalam kemaIangan Axia dan Myvi. Salam takziah buat keluarga

GERIK – Tiga maut manakala dua lagi cedera dalam kemalangan membabitkan dua kenderaan di Jalan Gerik-Jeli berhampiran Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Titiwangsa di sini sebentar tadi.

GAMBAR RAKAMAN DI AKHIR ARTIKEL

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Gerik, Mohd. Azizan Aziz berkata, pihaknya menerima maklumat kejadian itu pada pukul 3.49 petang.

Katanya, setibanya di lokasi kejadian mendapati kemalangan membabitkan dua buah kenderaan iaitu Perodua Axia dan Perodua Myvi.

“Terdapat lima mangsa terlibat di mana pemandu dan penumpang Perodua Myvi berusia 29 dan 24 tahun maut bersama seorang wanita dalam Perodua Axia.

“Dua lagi mangsa yang menaiki Perodua Axia iaitu wanita berusia lingkungan 30 tahun dan kanak-kanak lelaki berusia setahun cedera,” katanya di sini hari ini.

Seorang lagi mngsa kemaIangan memba.bitkan dua kereta di Kilometer 64, Iebuhraya Timur Barat berhampiran Hntian Rehat dan Rwat (R&R) Titiwangsa di Gerik, semalam, mninggaI dunia.

Ketua PoIis Daerah Gerik, Superintendan Zulkifli Mahmood berkata, mngsa keempat, wanita berusia 34 tahun yang juga pemandu Perodua Axia, mninggaI dunia ketika dirwat di Hspital Gerik, jam 8.38 malam tadi.

“Ia menjadikan empat mngsa ma.ut, setakat ini.

“Hanya seorang mngsa terseIamat iaitu Aathif Mohd Ariff, bayl lelaki kepada Siti Najihah Shafiqah, yang be.rusia setahun empat bulan. Dia mengaIami kecede.raan ringan dan diru.juk ke Hspital Taiping,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Mngsa ma.ut adalah pemandu Perodua Myvi, Mohd Sofiyudin Sazali, 29; serta penumpang hadapannya, Syahira Ibrahim, 24,

Turut m.aut, penumpang hadapan Perodua Axia, Siti Najihah Shafiqah Ghazali, 27; yang mana ketiga-tiga mereka mninggaI dunia di tempat kejadian.

Assalamualaikum, anakanda tercinta Siti Najihah dan Siti Najidah Shafiqah telah kembali ke rahmatullah. Di sini saya mewakili Allahyarhamah Najihah Ghazali dan Najidah Shafiqah memohon maaf sekiranya ada terkasar bahasa terguris hati. Sekiranya Allahyarhamah ada berhutang, sila hubungi saya untuk perjelasan. Sila panjangkan kepada sahabat andai. Doakan Allahyarhamah Siti Najihah dan Siti Najidah Shafiqah semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh. Al-Fatihah

GAMBAR-GAMBAR SITUASI KEMALANGAN

Salam takziah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arwah. Semoga tabah menghadapi dugaan ini. Alfatihah..

Sumber kosmo & HM

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *