Luna Maya

Dua beradik ditemui meninggaI dvnia sIepas makan sisa makanan dari tong sampah

LANGKAWI – Dua beradik lelaki warga Myanmar meninggal dunia selepas ditemui dalam keadaan terhuyung-hayang dan mulut berbuih dipercayai  setelah makan sisa makanan tercemar dari tong sampah di Kampung Baru Sungai Tepa di Bukit Malut di sini petang tadi.

Kedua-dua mangsa dikenali sebagai Ngei Jamaludin, 2, dan abangnya, Nizambudin, 4, ditemui bapa mereka, Jamaludin, 36, yang berasal dari Myanmar di kawasan tong sampah di situ kira-kira pukul 5.40 petang.

Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari berkata, bapa kepada dua beradik itu melihat keadaan mereka dalam keadaan terhuyung-hayang di kawasan tong sampah.

“Seterusnya lelaki terbabit terus mengangkat dua anaknya itu ke rumah jiran dan mendapati mulut kedua-dua mangsa berbuih.

“Allahuakhbar….2 thn dn 4 thn, syurga la tempat kedua2nya….sedih betul bila kanak2 meninggal sbb kelaparan nih….”

“Ya Allah Kesiannya.. btol2 tragis. Ingtkn berita dkt luar negara td cari mkn dari sisa smpah.. hnya syurga yg trbaik utk kamu smua..

btw untungnya mninggal di usia muda xperlu risau kena brdiri tnggu giliran dihisab di mahsyar nnt”

“Patut pelarian UNCHR ni Di tempat satu kawasan khas Dan diberi kerja khas… Contoh ladang… Senang Nk pantau…”

Sumber Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *