Luna Maya

Teman Lelaki Nangis Bawa Cincin Kahwin, Nak Minta Forensik Sarung Dekat Jari Tangmo – ‘Mo Aku Berikan Padamu, Jom Kita Bernikah’

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

Setiap hari ada sahaja bukti yang berkait rapat dengan kematiian pelakon terkenal Thailand, Tangmo Nida yang ditemui terapung dipercayai lemas di Sungai Chao Phraya.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Media Thailand melaporkan seramai 71 orang telah memberi keterangan bagi membantu siasatan.

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan SiasatanPolis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

“Ia dijangka menjadi pertemuan terakhir. Ketua polis negara akan memberi garis panduan untuk menyelesaikan kes itu selepas penyiasat menyelesaikan semua keraguan.

Penyiasat telah mengambil keterangan daripada 71 orang.”

Sumber polis berkata penyiasat akan membuat kesimpulan bahawa Encik Tanupat dan Encik Phaiboon telah bertindak melulu sehinggakan menjadi penyebab kematian aktres itu.

Siasatan itu dijangka selesai pada hari Jumaat.

Pol Jen Suwat sebelum ini berkata kematiian aktres itu diklarifikasikan satu kemalangan berdasarkan daripada bukti.

Polis Akan Tutup Kes Kematiian Pelakon ini, dan Akan Dijangka Bentang Keputusan Siasatan

Media Thailand melaporkan bahawa penyiasat polis mungkin mempertimbangkan untuk memfailkan pertuduhan terhadap salah seorang penumpang bot, Nitas Kiratisoothisathorn (Job).

Ini kerana didakwa membawa pulang sebotol wain dan membuang gelas wain ke dalam Sungai Chao Phraya pada malam tragedi itu.

Ada kemungkinan tindakannya akan dilihat sebagai membantu atau menyokong orang lain untuk menyembunyikan kesalahan.

Wisapat Manomairat (San) mungkin menghadapi tuduhan seperti pemilik bot dan pemandu bot.

Ketika disoal siasat, mereka berlima nampaknya cuba menutup beberapa aspek.

Penyiasat mungkin mendakwa mereka kerana memberi kenyataan palsu.

Terdahulu, Tangmo, 37, bersama lima orang lain menaiki bot laju di Sungai Chao Phraya dari Jambatan Krung Thon di Bangkok ke Jambatan Rama VII di Nonthaburi.

Dia terjatuh ke dalam sungai berhampiran jeti Pibul 1 di daerah Muang di wilayah Nonthaburi sekitar 10.40 malam pada 24 Februari lalu.

 

Bukan sahaja kehadiran pengurus Tangmo Nida iaitu Kratik dan ibu mendiang, Panida Siriyudthayothin mencuri perhatian, lensa kamera turut memberi fokus kepada Bird yang merupakan teman lelaki aktres itu.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Bird adalah individu penting yang menguruskan majlis pemakaman dan memperingati Tangmo bersama rakan baik mendiang, Amena.

Ketika majlis berlangsung semalam (Jumaat), Bird yang mengenakan kemeja berwarna merah jambu dilihat memegang sebentuk cincin sambil menangis ketika berada di Gereja Methodist.

Difahamkan, cincin itu sepatutnya diberikan kepada Tangmo sebagai tanda perkahwinan mereka. Kata Bird, cincin itu adalah pilihan Tangmo sendiri dan dia melunaskan dengan pergi menempah tanpa memberitahu kekasihnya.

Namun, Tangmo tidak berkesempatan untuk melihat dan memakai di jari manisnya. Bird meletakkan cincin itu bersama belon di ruang yang dihiasi bingkai foto aktres tersebut.

Mo, aku berikan padamu, jom kita bernikah.

Bird juga bercadang untuk meminta bantuan pakar forensik untuk menyarungkan cincin itu di jari Tangmo. Tetapi, jika tidak dibenarkan, dia akan menyimpan cincin tersebut.

Ketika bertemu dengan media, Amena memberitahu Bird belum bersedia untuk ditemu ramah dan dia memohon maaf.

Bird tidak ingin bertemu kalian (media). Keadaan mentalnya belum stabil.

Selain itu, topi hitam yang tertulis huruf M itu dipercayai pernah dipakai oleh Tangmo ketika hayatnya dan Bird memilih untuk memakai pada hari bermakna tersebut.

Upacara pemakamam itu hanya dihadiri oleh tetamu yang membabitkan ahli keluarga dan teman rapat. Manakala peminat boleh menyaksikan secara langsung menerusi Youtube bermula jam 6:30 petang hingga 8:30 malam sehingga hari Ahad ini.

Terdahulu, Tangmo, 37, bersama lima orang lain menaiki bot laju di Sungai Chao Phraya dari Jambatan Krung Thon di Bangkok ke Jambatan Rama VII di Nonthaburi. Dia terjatuh ke dalam sungai berhampiran jeti Pibul 1 di daerah Muang di wilayah Nonthaburi sekitar 10.40 malam pada 24 Februari lalu.

 

Sumber Ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published.