Luna Maya

Dato’ Dr. Haji Fadzilah Kamsah Akhirnya Mendedahkan Kebaikan Adibah Noor Yg Wajar Dicontohi

Pakar motivasi, Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah mendedahkan kebaikan Adibah Noor yang patut dicontohi oleh umum.

Pada 18 Jun lalu, rakyat Malaysia dikejutkan dengan pemergian permata seni tanah air negara iaitu, Adibah Noor Binti Mohamed Omar yang merupakan pelakon, penyanyi dan pengacara.

Berita itu telah menarik perhatian pelbagai media, rakan-rakan selebriti, peminat, orang awam dan sebagainya termasukah Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah sendiri.

4. Berdiri atas bakat sendiri. Hidup beliau setiap adalah belajar dan memperbaiki bakat. Mengasah lebih baik dan sentiasa berniat untuk berikan yang terbaik pada audience.

5. Menggunakan platform media sosial ke arah kebajikan. Beliau selalu retweet dengan cara membantu orang awam dan juga haiwan peliharaan.

Beliau buat dengan sukarela dan ikhlas.

6. Beliau sentiasa membuat orang lain ketawa dan tersenyum. Semua orang yang meluangkan masa dengannya sentiasa dapat aura positif dan sangat menenangkan bila bersama dengannya.

7. Kata-kata beliau sarat dengan inspirasi dan pengajaran. Beliau sentiasa memberi kata-kata semangat dan motivasi buat orang di sekelilingnya.

Hilangnya sebuah butir mutiara seni yang pasti dirindui buat tanahair kita di Malaysia. Semoga kebaikannya terus mengalir dan menginspirasi kita semua ya.

Semua info ini adalah melalui penelitian dan pembacaan di berita dan internet ya.

Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah,

Semoga kebaikan mengalir berterusan untuknya.

Sumber: Facebook Dato’ Dr Haji Mohd Fazilah Kamsah

KEMATIAN Allahyarham Adibah Noor pada Sabtu lalu memberi kesan kepada ramai orang terutama teman-teman rapat yang sudah lama mengetahui sakit dihidapinya.

Ramai terkejut, kerana selama ini tidak ramai tahu dia sebenarnya menghidap kanser ovari, termasuklah ahli keluarganya sendiri.

Namun, sudah tertulis akan suratan takdir untuk dia meninggalkan dunia sebuah pentas ujian ini bagi menemui maha pencipta, Allah SWT pada Sabtu lalu.

Ini satu pengajaran buat saya supaya menjadi sabar. Sakit itu kita simpan sebagai rahsia. Jika arwah boleh buat begitu kenapa kita tidak?

Kazim melihat tindakan arwah Adibah merahsiakan tentang sakitnya itu sebagai satu pengajaran buat semua pihak untuk lebih bersikap sabar, sesuatu perkara yang dituntut dalam Islam.

Dalam masa sama, Kazim juga mengulas sakit yang dialaminya selama ini sebagai satu ujian buat dirinya apabila ia menjadi bualan ramai.

lni satu pengajaran buat saya supaya menjadi sabar. Sakit itu kita simpan sebagai rahsia. Jika arwah boleh buat begitu kenapa kita tidak?

Saya tak mahu cerita sakit saya menjadi viral, tetapi apa boleh buat. Tidak salah untuk memberitahu tentang sakit yang dialami kepada teman rapat dan orang yang boleh membantu. Ini satu ujian buat saya, ujarnya.

Ustaz Kazim sebelum ini pernah berkongsi cerita beliau mengalami sakit misteri sejak 1997 dan tidak pernah mengetahui puncanya meskipun sudah mendapat pelbagai jenis rawatan.

Akibat perbuatan sihir itu, Kazim sering mengalami luka-luka pada beberapa bahagian tubuhnya seperti muka dan kaki.

Sumber Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *