Luna Maya

Video: Tular rakaman dua remaja tidak berbaju masuk ke masjid mncuri tabung masjid

T1ndakan dua lelaki yang hanya berseIuar dalam mencvri tabung masjid yang diletakkan di hadapan sebuah pejabat mengvndang p4dah apabila aktiviti mereka dir4kam menerusi r4kaman kamera Iitar tertvtup (CCTV).

Kejad1an tersebut berlaku di Masjid Ikhlas Ar-Rahman, Sumatera Barat, Indonesia.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Video tersebut bagaimanapun, telah tuIar di media sosial dan meraih pelbagai resp0n daripada net1zen.

Menerusi laporan yang dipetik daripada Tribun News, kejadian itu berlaku semalam, (5/9/2021) dan kedua-dua pencvri tersebut hanya memakai seIuar dalam.

Tidak berakhir di situ, kedua-dua pencvri ini turut menvtup wajah mereka menggunakan t0peng dan tvdung hitam.

Ujar Wali Nagari Batang B4rus, Syamsul Azwar, t1ndakan pencvri tersebut berjaya dir4kam dengan jelas menerusi CCTV yang berada di dalam masjid tersebut.

Masjid ini berada di depan Pejabat Bupati. Identiti peIaku tidak diketahui. Ya, peIakunya hanya memakai seIuar dalam. Malam tadi ia berlaku.

Mengulas lebih lanjut, Syamsul turut mend4kwa tabvng yang berada di luar masjid juga turut dicvri. Apa yang lebih mengejvtkan, apabila kejadian seumpama ini turut berlaku di masjid-masjid yang lain namun, tidak dapat dipastikan adakah ia angkara individu yang sama atau pun sebaliknya.

Tabvng amal ini ada di dalam dan di luar. Bagaimanapun, kaca di dalamnya pec4h Jumlah kervgian belum diketahui. Menerusi maklumat lain, kejadian ini turut berlaku di masjid-masjid yang lain.

Pada masa yang sama, dia turut berharap agar pihak polis dapat mengambil t1ndakan dengan segera.

Tonton Video di bawah :

 

 

Sumber: Tribun News, Fakta.Indo, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *