Luna Maya

Rakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadian

Satu keluarga termasuk seorang pengasuh ditemui maut dipercayai akibat terkena renjatan elektrik di bilik air di sebuah rumah di Pulogadung, Jakarta Timur, Indonesia.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Memetik laporan Kompas, keempat-empat mangsa iaitu sepasang suami isteri berusia 37 dan 29 tahun, bayi 11 bulan dan seorang pengasuh berusia 59 tahun.

Menurut Ketua Polis Pulogadung iaitu David Richardo, insiden cemas tersebut dipercayai berlaku sekitar 6 petang iaitu sewaktu si ibu memandikan bayinya di dalam tab mandi menggunakan alat pemanas air.

Namun malang tidak berbau, ketika di dalam bilik air, berlakunya aliran elektrik yang dipercayai berpunca daripada alat pemanas air yang digunakan mangsa.

Si isteri menjerit menyebabkan suaminya bergegas ke bilik air namun dia juga terkena renjatan elektrik.

Kemudian, pembantu rumah yang terdengar jeritan itu juga pergi bilik air untuk melihat apa yang berlaku sebelum dia turut terkena renjatan.

Rakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadian

Seorang lagi pembantu rumah yang menyedari kejadian itu terus menghubungi pihak ambulans dan polis. Setibanya pihak berkuasa di lokasi kejadian, keempat-empat mangsa disahkan meninggal dunia.

Difahamkan, siasatan terperinci akan dilakukan bagi mengenal pasti punca kematian sekeluarga tersebut.

Menurut David, pihaknya juga akan mendapatkan keterangan daripada ahli keluarga mangsa yang lain.

Rakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadianRakaman nahas terkena renjatan elektrik, sekeluarga termasuk bayi maut di tempat kejadian

TONTON RAKAMAN TEMPAT KEJADIAN DI BAWAH:

 

 

Sumber: KompasJPNN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *