Luna Maya

Penemuan mayat wanita dalam semak, polis akhirnya berjaya menahan suspek. Tak sangka ini yang berlaku

MARANG – Polis menahan suspek yang disyaki mempunyai kaitan dengan penemuan mayat wanita di dalam semak di Kampung Alor Gali di sini minggu lalu.

RAKAMAN PENUH ADA DI BAWAH SEKALI

“Pengesahan identiti mayat dibuat berpandukan kepada padanan rekod cap jari yang tersimpan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melalui Pusat Pendaftaran Penjenayah Malaysia & Singapura (D2) Ibu Pejabat Polis Bukit Aman,” katanya.

Sebelum ini media melaporkan mayat wanita tanpa identiti ditemukan dalam kawasan semak di Kampung Alor Gali di sini, pada 19 Januari lalu.

Mayat tersebut ditemukan orang awam yang mencari daun palas di kawasan itu yang terletak kira-kira 30 meter dari jalan utama.

MARANG – Mayat seorang wanita tanpa pengenalan diri ditemui dalam kawasan semak di tepi jalan Kampung Alor Gali menghala ke Wakaf Tapai di sini pada Khamis.

Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata, pihaknya menerima maklumat penemuan mayat itu pada jam 2.30 petang oleh individu yang sedang mencari daun palas di tempat kejadian.

Menurutnya, pasukan polis telah ke lokasi kejadian dan siasatan awal mendapati tiada kesan pergelutan dan tompokan darah ditemui di kawasan mayat berkenaan dijumpai.

“Pemeriksaan pada badan mayat oleh pasukan forensik juga mendapati tiada sebarang kesan tikaman, tetakan atau kelar. Barang kemas mangsa seperti cincin dan rantai juga masih ada.

“Buat masa ini, tiada bukti fizikal dan petunjuk yang boleh dikaitkan dengan unsur jenayah dan kes disiasat sebagai mati mengejut,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Khamis.

Sumber SH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *