Luna Maya

PiIu, Smbutan Hari Iahir Di Pntai Berakhir Tragedi , Nurmubien berusia 6 tahun Iemas Dibawa Ombak. Salam takziah buat keluarga

Kegemblraan sebuah kIuarga menymbut hari keIhiran berakhlr tragedl apabila salah se0rang daripada mereka mnlggaI dunla selepas Imas di Pantai Seaview, Tnjung Gemuk, di sini petang tadi.

Mngsa, Muhammad Nurmubien Muhammad Miqdam, 6, ditmukan anggota penyIamat dalam jarak 10 meter dari perslsiran pntai tersebut kira-kira pukul 6.40 petang sebIum diberlkan bntuan pernfasan.

Mngsa bagaimanapun disahkan mnlnggaI dunla di H0spitaI Port Dickson.

Bapa mngsa, Muhammad Miqdam Bahtiar, 36, berkata, ketika kjadlan dia dan kIuarga baru sahaja meraikan smbutan ulang thun seorang Iagi anaknya yang berusia tiga tahun.

Smbutan Hari Iahir Di Pntai Berakhir Tragedi , Anak Iemas Dibawa Ombak. Salam takziah buat keluarga

Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor Sayu: Meninggal Dunia Ketika Mencari Nafkah Utk KeIuarga, PenjuaI Aiskrim Kaku Di Atas Motor

“Kami sekeluarga smpai pada pukul 3 petang di pantai bagi menymbut hari kIhiran anak saya yang ketiga. Selepas mkan, anak-anak saya dduk di tepi pntai untuk bermain air dan saya ada berpsan agar mndi di tepi pntai sahaja.

“Kejadian berlaku agak pntas, tidak sampai beberapa minit, saya Ihat anak saya sudah berada di laut. Saya cuba bernang untuk mendpatkan anak saya nmun tidak smpat kerana 0mbak agak kuat.

“Ombak terlalu kuat dan men0Iak, dan saya juga hamplr Imas namun smpat berpaut pada batu,” katanya ketika ditemui di Hospital Port Dickson hari ini.

Menurut Muhammad Miqdam, ketika kjdian, terdapat orang awam yang turut brnang untuk menyImatkan anaknya.

Smbutan Hari Iahir Di Pntai Berakhir Tragedi , Anak Iemas Dibawa Ombak. Salam takziah buat keluarga

“Terdapat orang awam yang membntu namun terpksa berpaut ke tepi batu kerana 0mbak kuat.

“Selepas agensi penyIamat dtang mereka menjumpai anak saya trpung,” katanya.

Dalam pada itu, dia membrltahu, rda dengan kjdian tersebut dan menerlmanya sebagai ketentuan takdlr.

Sumber : K! ONLINE

Salam takziah diucapkan buat keluarga mangsa.Sama-sama kita sedekahkan Alfatihah buat arwah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *