Luna Maya

Ayah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebak

Ayah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebak

PETALING JAYA – Kisah sedih seorang pelajar yang hadir ke sekolah dengan hanya memakai selipar gara-gara kasutnya dicuri berakhir apabila seorang guru menghadiahkan sepasang kasut kepadanya.

Menerusi perkongsian seorang guru dikenali sebagai Cik Puan Gojes di laman Facebooknya memaklumkan, pelajar berkenaan tidak mampu membeli kasut baru kerana datang dari keluarga susah.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Ayah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebak

Menurut guru terbabit, ayah pelajarnya itu terkena ‘strok’ baru-baru ini dan ibunya tidak dapat bekerja kerana perlu menjaga suaminya itu.

Tambah guru itu, kebetulan dia sudah beberapa hari membawa sepasang kasut anaknya yang belum dipakai ke sekolah berkenaan untuk dihadiahkan kepada mana-mana murid yang sesuai.

Ayah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebak

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna media sosial memuji sikap guru terbabit yang prihatin dengan nasib pelajarnya dan mereka berdoa agar kedua-duanya dimurahkan rezeki.

“Semoga adik berjaya dunia dan akhirat, kental betul hati adik, acik yang tengok video ni menangis. Alhamdulillah rezeki adik dan semoga cikgu dilimpahkan rezeki selalu,”tulis Rosnani Baharum.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Hasniza Hassan.

Ayah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebakAyah kena strok, kasut kena curi, pelajar hanya berselipar ke sekolah undang sebak

“Allahuakbar sebaknya, kita ingat kita susah rupa ada lagi yang susah dari kita. Semoga cikgu dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang sihat untuk berbakti untuk anak bangsa, amiin,”katanya.

Tonton Video:

Sumber Kosmo, Tiktok CikPuanGojes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *